A veganizmus manapság elterjedt, és nagyon örülünk ennek. Jöhet és élvezheti a különleges vegán ételeket minden nap vagy sportesteknél, ahol mindannyian ugyanazt a csapatot élvezzük. Ha sportfogadást szeretne fogadni, ingyenes Wi-Fi-vel és egy szakértő fogadási oldallal http://www.butchthegambler.com/, hogy maximalizálja a szerencsejáték élményét és növelje nyerési esélyeit. Összességében mi jobb, mint élvezni a kedvenc ételt a barátok körében? Tegyük fel néhány tényt a veganizmus születéséről.

A „veganizmus” szó Donald Watson nevéhez fűződik, aki 1944-ben 24 másik sze­méllyel együtt megalapította a brit Vegán Társaságot, a világ első vegán szervezetét.

Leslie Cross 1942-ben vált vegánná, nagyjából két évvel a „vegán” szó tényleges megjelenése előtt. 1943 júliusában a Vege­táriánus Társaság folyóirata – a Vegetarian Messenger – publikálta Cross egy levelét, amely bemutatta a tejtermékek és a tojás előállításával és fogyasztásával kapcsolatos súlyos igazságtalanságokat. A téma felmerülése több hónapig tartó levelezéshez vezetett, melybe már Donald Watson is bekapcsolódott.

1944 augusztusában Watson és egy másik érdekelt, Elsie Shrigley, kérelmet nyújtott be a Vegetáriánus Társasághoz annak érdekében, hogy létrejöhessen a szervezetnek egy olyan hivatalos frakciója, amelynek tagjai elutasítják a tejtermékek és a tojás fogyasztását is. A Vegetáriánus Társaság megtagadta ezt a kérelmet. Végül ez motiválta Watsonékat arra, hogy 1944 novemberében megalapítsák a Vegán Társaságot.

A Vegán Társaság céljai a következők voltak:

1) Annak hirdetése, hogy az ember élelmének gyümölcsökből, olajos magokból, gabonákból és más nem állati termékekből kell állnia, és mellőznie kell az állati termékeket, vagyis a vörös húst, a halat, a baromfihúst, a tojást, a mézet, az állati tejet, a vajat és a sajtot.

Látogasson el a legjobb Vegán Cukrászdába Budapesten

2) Az állati termékeket helyettesítő cikkek előállításának és használatának támogatása.

3) A Vegán Társaság szeretné eltörölve látni az ember más állatoktól való függését és az ebből adódó kegyetlenséget és gyilkolást; hogy mindezek helyett létrejöhessen egy ésszerűbb és emberibb társadalmi rend.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük