Minden nap készítünk friss búzafűitalt, amit kérhetsz kedvenc zöldség-, gyümölcsitaloddal vagy még energetizálóbbá teheted vele zöld smoothie-dat!

A füvek levében levő hatóanyagot – a növekedés és a termékenység elősegítőjét – a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

Ahhoz, hogy a táplálékból a legtöbb ásványi anyagot és vitamint fel tudjuk venni, ajánlatos friss élelmiszert, vagy lehetőleg természetes ételt fogyasztani. Sajnos, a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban szegények, és legtöbbjükből nem tudunk eleget enni. Ezért egyre fontosabb, hogy az értékes és szükséges tápanyagokat más módon pótoljuk. A búzafű erre nyújt kiváló lehetőséget.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza: proteázok – elősegítik a fehérjék emésztését; citokróm-oxidáz – antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme; amiláz – elősegíti a keményítő emésztését; lipáz – zsírbontó enzim; fikocianin – segíti a vérképzést; transzhidrogenáz – segít a szívizomzatnak; SDO (szuper-oxid-dimutáz) – valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfogó.

A búzafűben valamennyi – a szervezet számára fontos – fehérje nagy mennyiségben megtalálható. A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegesen több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát! A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közül.

Mikor érdemes búzafüvet használni?

Elsősorban megelőzésként ajánlható – főleg ősztől tavaszig. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi is csodákra képes!), ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye. Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést, és véd az idő előtti kimerülés ellen is. Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá. Hatékony kiegészítője minden tisztító-, salaktalanítókúrának, így léböjt idején is javasolt a fogyasztása. Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást! Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén igen jól kezelhetők rendszeres búzafűlé kúrával. Daganatos betegségek esetén – különösen legyengült állapotban – jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét. Mit tud a búzafű? Kiváló ásványianyag-, vitamin-, aminosav- és klorofillforrás. Segíti a méregtelenítést. Regenerálja a sejteket. Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat). Javítja a szöveti oxigénellátást. Támogatja az immunaktivitást. Serkenti a vérképzést. Javítja a sejtanyagcserét. Frissít, vitalizál. Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük